Bel 071 528 91 27

Welkom bij Toeter Gadgets

Trabant papieren servetten

Schrijf de eerste review over dit product

Deze speciaal ontworpen papieren servetten in klassiek design van een Trabant met de Berlijnse Brandenburger Tor op de achtergrond zijn leuk om cadeau te geven of krijgen. 

Nog 4 over

Beschikbaarheid: Op voorraad

€ 3,75

Levertijd varieert van 2 tot 4 werkdagen. Voor levertijd en verzendkosten buiten Nederland, neem contact met ons op via info@toetergadgets.nl

Bel ons voor meer informatie

Vergoeding retournering > zie onze klantenservice

Productbeschrijving

Details

Kenmerken:

* Verpakt per 20 stuks
* Afmeting verpakt 16.5x16,5 cm
* Afmeting open gevouwen 33x33 cm
* 100% gerecycled materiaal

Trabant was de merknaam van een serie modellen uit de Oost-Duitse autofabriek VEB Sachsenring Automobilwerk Zwickau in Zwickau. De naam is in 1957 gekozen na een prijsvraag nadat de auto eerst slechts onder zijn typeaanduiding verkocht werd. De naam is erg toepasselijk: enerzijds betekent het zoveel als 'maatje': veel mensen beschouwden hun Trabant als deel van hun familie. Anderzijds verwijst de naam naar Erdtrabant, oftewel satelliet. De auto moest tonen dat de DDR meeging in de technologische vooruitgang die in 1957 in de Sovjet-Unie de eerste satelliet leverde. 

In de jaren zestig was de Trabant een tamelijk moderne auto. Van het begin tot het einde van de productie van de wagen werden er geleidelijk aan allerlei verbeteringen aangebracht zoals een sterkere motor, een grotere tank en een 12 volt elektrisch systeem. Dit waren echter dusdanig kleine verbeteringen dat Trabant de stand der techniek in het Westen niet bij kon houden. Er werden weliswaar nieuwere Trabants ontwikkeld maar de partijleiding vond het niet nodig de nieuwere modellen op de markt te brengen. Zo werd tot 1990 het model P601 gevoerd. Vanaf 1990 werden er nog ongeveer 90.000 Trabants 1.1 gebouwd met de viertaktmotor van de Volkswagen Polo, maar deze was niet erg gewild omdat deze veel duurder was dan de tweetakt en men inmiddels liever auto's uit het Westen kocht. De meeste 1.1's werden geëxporteerd naar Hongarije.

Beoordelen

Schrijf uw eigen review

U plaatst een review over: Trabant papieren servetten

Eigen tags

Eigen tags

Gebruik spaties om tags te scheiden. Gebruik enkele aanhalingstekens (‘) voor woordgroepen.